Dr. Andrei Cucu

Obstetrica-Ginecologie

Ma numesc Andrei Cucu sunt medic primar obstetrica-ginecologie.

Am urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, una dintre putinele universitati de medicina recunoscute in Europa la vremea respectiva, pe care am absolvit-o in 2004.

In urma promovarii examenului de rezidentiat in 2005 am ales obstetrica si ginecologie, singura specialitate cu o incarcatura pozitiva, venirea pe lume a unei noi vieti fiind intotdeauna o experienta plina de emotie.

Un alt motiv pentru care am ales aceasta specialitate este partea chirurgicala a acesteia care are anumite aspecte particulare, pe de-o parte sunt pacientele tinere la care rezultatul estetic si prezervarea sau restabilirea fertilitatii dupa interventie sunt extrem de importante si pe de alta parte sunt pacientele mai in varsta la care patologia este la limita dintre ginecologie, urologie si chirurgie generala.

Atractia pentru parte chirurgicala a acestei specialitati am simtit-o inca din primul an de pregatire cand in cursul stagiului de chirurgie am luat contact pentru prima data cu tehnicile chirurgicale minim invazive.

Rezidentiatul si pregatirea in specialitate le-am efecutat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” din Bucuresti unde m-am confruntat cu o cazuistica bogata si patologie diversa, dar care din pacate nu puteau fi rezolvate prin metode moderne datorita lipsei de aparatura din acel moment.

Un moment important in pregatirea mea ca medic a reprezentat posibilitatea de a opera impreuna  cu Prof. Petre Bratila, medicul ce a introdus chirurgia de o zi in Romania si de la care am invatat chirurgie ginecologica atat clasica cat si minim invaziva, am invatat ca trebuie sa fii la curent cu ultimele noutati in domeniu pentru a selecta metoda de tratament potrivita fiecarui pacient, am invatat ca trebuie sa iti depasesti tot timpul limitele.

Cred in medicina bazata pe dovezi si am avut ocazia de a ma familiariza cu metodologia stiintifica participand intre 2007-2010 la studiul de cercetare „Protocol de diagnostic in cancerul cervical incipient hpv dependent; evaluarea interdependentei oncogenelor e6, e7 cu markerii reglatori ai ciclului celular si factorii angiogenetici”, studiu ce lua in considerare metode de diagnostic inovatoare si care au devenit intre timp disponibile pe scara larga.

Dupa terminarea rezidentiatului in 2010 am parcurs etapele necesare obtinerii competentelor de ecografie ginecologica, laparoscopie, histeroscopie si colposcopie necesare pentru a putea diagnostica si trata in mod corect majoritatea afectiunilor ginecologice.

Educatie:
1998 – 2004 – Universitatea de Medicina si Farmacie – Tg. Mures

2005 – 2010 – Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” – Bucuresti – Medic Specialist Obstetrica Ginecologie

2016 – Medic Primar Obstetrica-Ginecologie

.