Calculator de sarcina

Calculati datele momentelor importate din timpul sarcinii cu acest calculator de sarcina.

O noua viata incepe in momentul in care ovulul este fertilizat de catre spermatozoid.

In cadrul fiecarui ciclu menstrual in aproximativ a-14 zi ( la un ciclu menstrual de 28 de zile) are loc ovulatia, eliberarea oului de catre ovar.

Ovului eliminat este preluat de trompa unde poate fi fertilizat pentru urmatoarele 12-24 de ore de catre unul din cei aproximativ 350 de milioane de spermatozoizi ce reuseste sa ajunga la acest nivel dupa ce inoata prin vagin si uter.

Dupa fertilizare ovulul, pe care acum il denumim zigot, devine impermeabil pentru alti spermatozoizi si incepe sa se divida si sa fie transportat catre uter unde continua sa se dezvolte.

Deoarece este dificil de apreciat momentul ovulatiei si al fertilizarii, varsta sarcinii se calculeaza in functie de data ultimei menstruatii, practic prima saptamana de sarcina este saptamana in care ati avut ultima menstruatie.

La un ciclu menstrual de 28 de zile ovulatia are loc aproximativ in ziua a 14-a ciclului menstrual, varsta reala a fatului fiind astfel cu 2 saptamani mai mica decat varsta gestationala calculata dupa ultima menstruatie.

Cu acest calculator de sarcina aveti posibilitatea de a calcula corect varsta de gestatie chiar daca ciclul nu este de 28 de zile.

Calculat astfel termenul este la 40 de saptamani de la ultima menstruatie sau la 10 luni, o luna fiind considerata a avea 28 de zile sau 4 saptamani, ceea ce corespune la aproximativ 9 luni calendaristice, toate rapoartele medicale si ecografice vor folosi acest mod de calcul,

 

 

.